דניאל ליפשיץ מספר: "מהרגע הראשון שהתחלתי לייבא יין, היקב הזה היה גבוה בסדר העדיפויות. קניתי יין באנגליה בשביל לקבל פגישה, והאסטרטגיה הצליחה. מדובר ביינות שהם מעבר לכל דבר טעימים נורא ובעלי חוט שדרה הדוניסטי ודק. לא ספק, היקב של הקוט דה בון עבורי".
סיפור היקב
מרקיז ד׳אנז׳רוויל הוא אחד היקבים הוותיקים והמוערכים ביותר בבורגון. היינן הנוכחי גיום ד׳אנז׳רוויל, הוא נכדו של המרקיז ד׳אנז׳רוויל, שהיה חלוץ בייצור יין מכרמי האחוזה (Estate Bottled Wine). פרקטיקה זו נחשבה חדשנית עד לשנות ה-20 של המאה הקודמת. היקב מתגאה בכרמיו האיכותיים ובכורמות מינימליסטית הנותנת ביטוי לטרואר. ענבי הפינו נואר מ-Clone ייחודי הנושא את השם Pinot d'Angerville.
ייחוד הטרואר והכורמות
לדומיין אחזקות בחלקות הנחשבות ביותר בבורגון, כולל Santenos בכפר Meursault ו-Taillepieds ב-Volnay. במיוחד ידוע היקב באחזקת חלקת המונופול המדהימה – Clos de Ducs, אולי אחת החלקות המפורסמות והיקרות ביותר בבורגון. רוב החלקות ממוקמות במרחק של לא יותר מ-15 דקות הליכה ביניהן, אך למרות הקירבה טעמם של היינות שונה מהותית זה מזה. גיום ד׳אנז׳רוויל ידוע ביכולות לבטא באופן מושלם את הטרואר הייחודי של כל חלקה. בשנת 2006 עבר היקב לחקלאות ביו-דינמית והעבודה בכרמים ידנית לחלוטין.
תהליך ייצור היין - ויניפיקציה
היינן גיום ד׳אנז׳רוויל מדגיש גישה של מינימום התערבות כדי לאפשר ביטוי טהור ומרוכז של הפרי המצויין המטופח בכרם. לאחר הורדת השזרות, התסיסה אורכת כ-10-12 יום עם טיפול אינטנסיבי בקליפות כדי למצות טאנינים עדינים. הם אשר מעניקים ליין לא רק אלגנטיות, אלא גם יכולת התיישנות יוצאת דופן. התיישנות של כ-12-18 חודשים עם שימוש מינימלי בעץ חדש, עד 20%.