Pierre Gonon

Saint Joseph Les Olivieres

Les Iles Feray
Saint Joseph Rouge

פרופיל היקב

Pierre Gonon (פייר גונו)

ז'אן גונו ופייר גונו

עמק הרון הצפוני

10 הקטר

סירה, מרסאן, רוסאן

הבחירה שלנו

דרכם של הייננים ז'אן ופייר גונו

במשך שנים רבות, פייר גונו (האב) היה עמוד התווך בכפר מאוב (Mauves) בסאן ג'וזף, וייצר יין מאופק ואיכותי מבלי למשוך תשומת לב רבה. בשנת 1986 הצטרף אליו בנו ז'אן, וב-1988 גם בנו פייר. באופן הדרגתי החלו הבנים לקחת על עצמם את רוב משימות היקב, עד שבשנת 1989 נאלץ האב לפרוש. לאחר פרישתו, עבדו האחים גונו בתשוקה ובמסירות כדי להפוך את הדומיין למה שנחשב היום המוביל בסאן ג'וזף.
לראייה, כיום כמעט בלתי אפשרי לשים יד על היינות שלהם, במעמדם הנוכחי ככוכבים של סאן ג'וזף שמייצרים רק כ-40,000 בקבוקים בשנה. 

ייחוד הטרואר והכורמות

הכרמים הנמוכים של הדומיין נטועים באזור המקורי, בליבה של סאן ג'וזף על סלע גרניט. הגפנים בגבעות המדורגות הגרניטיות בכפר מאוב ניטעו ברובם ע"י שבויי מלחמה גרמנים במהלך מלחמת העולם השנייה. 

אלו הם מדרונות מדורגים ותלולים המשקיפים על עמק הרון, בגובה 180-280 מטר. אקלים יבשתי עם השפעה של רוח צפונית. גרניט מפורק, גניס, אבן גיר גירנית, סחף רון עתיק ולס על סלע גרניט.

פייר וז'אן גונו מקפידים על חקלאות אורגנית מאז 2004, משתמשים בקומפוסט טבעי ללא דשנים כימיים, קוטלי עשבים או חומרי הדברה – בכדי לטפח את האדמה בצורה בלתי מתפשרת. 

תהליך ייצור היין - ויניפיקציה

האחים ייצרו בתחילה יינות מתוך שני מרתפים צפופים, אך ב-2002 סיימו לבנות מרתף יין חדש, שעדיין מקושר לאחד משני המרתפים העתיקים.

במרתף, הענבים מנותקים חלקית (למעט Vin de Pays שלהם) ומותססים באופן טבעי במיכלי עץ אלון פתוחים. לאחר מכן, הסאן-ג'וזף האדוo מיושן במשך 12 חודשים בתוך חביות פודרה (foudres) vמכילות 600 ליטר. היין אינו מסונן, ומבוקבק עם רמות גופרית נמוכות אך יציבות. הסאן ג'וזף הלבן מבלה זמן מה בתאים קטנים יותר ועובר ערבוב קבוע של המשקעים. 

מפות

גלריה

הריני להצהיר שאני מעל גיל

18+

להתחלת שיחה
💬 נשמח לענות לכל שאלה
שלום 👋
איך נוכל לעזור?
דילוג לתוכן