Domaine Vincent Pinard

Sancerre Flores
Sancerre Les Creots
Sancerre Nuance
Sancerre Harmonie
Sancerre Grand Chemarin
Sancerre Le Chateau

Sancerre Pinot Noir
Sancerre Charlouise Rouge
Sancerre Vendages Entieres

פרופיל היקב

Domaine Vincent Pinard (וינסנט פינאר)

פלורן פינאר, קלמן פינאר

עמק הלואר

17 הקטר

סוביניון בלאן, פינו נואר

הבחירה שלנו

דניאל ליפשיץ מספר: "הגעתי בגלל האדומים ונשארתי בזכות הלבנים. פינאר פינו נואר אשכולות שלמים הוא אולי הפינו הכי מרתק מחוץ לבורגון עבורי. הטרואר המיוחד והלבנים הכה מאופקים ועוצמתיים גרמו לי להתאהב גם בהם.

סיפור היקב

דומיין וינסנט פינאר השוכן בסנסר שבעמק הלואר, הוא יקב ותיק בן יותר ממאה שנים, המשמר שיטות ייצור וכורמות מסורתיות ביותר. פילוסופיית העבודה דוגלת בגישה טבעית, אורגנית המכבדת את האדמה ואת הסביבה. הדומיין בעל 17 הקטר המשתרע על מורדות אבן גיר תלולות סביב הכפר בוּאֶה (Bué). בשנים האחרונות הצטרפו לבעלי היקב, ההורים וינסנט וקוזט פינאר, גם הבנים פלורן וקלמן. בזכות ההקפדה והמסורת, הדומיין הפך לאחד המוערכים באזור, ויינותיו מככבים בתפריטי המסעדות הטובות ביותר ברחבי העולם.

ייחוד הטרואר והכורמות

בדומיין מקפידים על כורמות אורגנית – ללא שימוש בקוטלי עשבים, קוטלי חרקים, טיפולי אנטי ריקבון וכדומה. כל עבודת הכרם נעשית באופן ידני. הדומיין מגביל במכוון את היבולים ואת כמות האשכולות על כל גפן, כדי שיתפתחו ענבים קטנים, אך מרוכזים מאוד ומאוזנים להפליא בטעמם. גיל הגפנים הממוצע הינו 50-30 שנים, וצפיפות הנטיעות היא 7,000 עד 10,000 גפנים להקטר.

תהליך ייצור היין - ויניפיקציה

בדומיין וינסנט פינאר, דוגלים בהתערבות מינימלית בתהליך ייצור היין, כדי לתת במה לפרי האיכותי. ביקב מתרחשים שני תהליכי מיון קפדניים, לאחריהם עוברים האשכולות תסיסה והתיישנות בחביות עץ או במיכלי נירוסטה, בהתאם ליין ולבציר. 

ההשקעה הקפדנית ומלאת המחשבה בכל שלבי הייצור, מהטיפול הראשוני בגפנים ועד לשלבי התסיסה והביקבוק, מביאה לתוצאה אלגנטית ומופלאה. היינות מבטאים את הטוב ביותר שיש לאיזור להציע. 

מפות

גלריה

הריני להצהיר שאני מעל גיל

18+

להתחלת שיחה
💬 נשמח לענות לכל שאלה
שלום 👋
איך נוכל לעזור?
דילוג לתוכן