בשנת 2013 רכשה העיר דיז'ון שטח חקלאי בן 160 דונם בשם "דומיין דה לה קרה", שנמצא ממש מחוץ לגבולות העיר.
הבעלים לשעבר כבר בנה יקב ונטע 8 הקטר של כרמים על אדמות המסווגות Bourgogne AOC, עם אפשרות לשתול 13 הקטר נוספים. התקיימה קריאה פתוחה להצעות כדי להחליט מי יהיה זה שייצר את היין – הקריטריונים העיקריים היו שצריך לעבד את הכרמים באופן אורגני, המנצח צריך להיות יינן צעיר ללא כרמים משפחתיים קיימים, ולהתעניין בפתיחת הדומיין לציבור לביקורים חינוכיים.
לאחר שנבחר מארק סויארד, ניתנה לו האפשרות לחיות בדומיין, לעבוד את הכרמים, לייצר ולמכור יינותיו – בתנאי שישלם "שכר דירה" שנתי של 2000 בקבוקים בשנה לעיר דיז'ון. מארק במקור מהז'ורה אך ממשפחה שאינה מייצרת יינות, ועבד כמנהל הכרמים אצל ז'אן איב ביזו מדומיין ביזו האגדי, ועבד איתו במרתף גם כן כדי ללמוד את תהליך הייצור. מארק התאים את אותה הפילוסופיה שלמד אצל ז'אן איב ביזו ל-"דומיין דה לה קרה".
ייחוד הטרואר והכורמות
האפלסיון הרשמי בדומיין הוא Bourgogne AOC, אך הדומיין הוא היחיד שמורשה להשתמש בכינוי Coteaux de Dijon. ב-"דומיין דה לה קרה" מיוצרים שני אדומים ושני לבנים. הקווה "Coteaux" מגיע מהכרמים התחתונות יותר ואילו הקווה "Cras" מגיע מהכרמים התלולות יותר ובעלות החשיפה הטובה ביותר.
תהליך ייצור היין - ויניפיקציה
הכרמים מעובדים באופן אורגני עם כמה פרקטיקות ביו-דינמיות. בהתאם לבציר, האדומים לרוב תוססים עם 100% אשכולות שלמים. כל הייצור נעשה עם שמרים טבעיים, ותוספת מינימלית של גופרית. תהליך היישון הוא מסורתי ונעשה בחביות חדשות ומשומשות, תוך ניסויים תכופים בסוגים שונים של עץ בכמויות קטנות כולל האלון המסורתי מיערות שונים, כמו גם חביות ערמונים ושיטה.