דניאל ליפשיץ מספר: "במשך שנים ניסיתי להשיג את אלאן גראיו, אולי היקב עם התמורה הטובה ביותר למחיר והמתאים ביותר למסעדות וללקוחות הפרטיים יחדיו. היינות של אלאן גראיו הם נכס צאן ברזל בכל קטלוג".
סיפור היקב
אלאן גראיו הוא אחד השמות המעוטרים ביותר בתעשיית היין של עמק הרון הצפוני, ובצרפת בכלל. לאחר שהתמחה אצל Domain Dujac המפורסם שבבורגון, חזר לביתו בקרוז-הרמיטאז׳ והקים דומיין משלו. כיום היקב מייצר יינות סירה עוצמתיים ועשירים, בעלי מורכבות וחדות יוצאות דופן. תחת השגחתו הצמודה של אלאן, ממשיכים היום שני בניו לנהל את היקב, בזמן שהוא מחפש הרפתקאות ברחבי העולם ומשתף פעולה עם עוד ייננים בעלי שם. אחת הדוגמאות הבולטות היא ה-Syrocco – יין סירה נהדר המיוצר במרוקו. (וגם אותו תוכלו למצוא בקטלוג היינות שלנו)
ייחוד הטרואר והכורמות
קרוז-הרמיטאז' הוא אפלסיון השוכן בחלקו הדרומי של צפון עמק הרון. במשך שנים נחשב לאחיו הזוהר פחות של האפלסיון היוקרתי 'הרמיטאז', במידה רבה בשל העובדה כי אינו ניחן במדרונות תלולים, הנחשבים לסימן ההיכר של עמק הרון הצפוני. עד להופעתו, נהגו היצרנים בקרוז-הרמיטאז' לייצר יינות קלים לשתייה ללא פוטנציאל יישון. בריאיון איתו מסביר גראיו כי רבים מהם לא ראו את הפוטנציאל של האיזור בגלל שלא השכילו להבין את הטרואר ולעבוד עם האדמה. אלאן גראיו ידוע כמי שהעלה את המוניטין של האזור באמצעות עשיית יין דקדקנית ובלתי מתפשרת, הכוללת חקלאות אורגנית, יבולים נמוכים ועבודה ידנית בלבד בכרמים. 20 ההקטר שלו מתפרשים על שני אתרים בקרוז-הרמיטאז' הנמצאים באיזור ההיסטורי של האפלסיון: אחד בחלקו הצפוני, ובו אדמת גרניט ואחד בחלק הדרומי ובו אדמות חימר וגיר. מתוכם 3 הקטר משמשים לגידול מרסאן ורוסאן, ההופכים את גראיו לאחד היצרנים הטובים ביותר של קרוז הרמיטאז' לבן.
תהליך ייצור היין - ויניפיקציה
תהליך התסיסה נעשה עם שמרי פרא, באשכולות שלמים, במיכלי בטון, והתיישנות בחביות בנות 1-3 שנים המגיעות מן האחוזות הטובות ביותר בבורגון. היקב מייצר בעיקר קרוז הרמיטאז' (Crozes-Hermitage) וכמויות זעירות של סנט ג׳וזף והרמיטאז׳. בשנים מצויינות מייצר היקב את היין "לה ז'ירו" (La Guiraude), יין סירה מורכב בצורה יוצאת דופן, המגיע רק מהחביות המובחרות ביותר.