Domaine Robert Groffier

Bonnes-Mares Grand Cru
Chambertin – Clos de Bèze Grand Cru
Chambolle-Musigny 1er Cru
Chambolle-Musigny 1er Cru
Les Hauts Doix
Chambolle-Musigny 1er Cru
Gevrey-Chambertin Village
Bourgogne Pinot Noir
Bourgogne Passetoutgrains
פרופיל היקב
Robert Groffier
ניקולס גרופייר
בורגון, קוט דה נויט
תחילת המאה ה-19
8 הקטר
פינו נואר
הבחירה שלנו
סיפור היקב
משפחת גרופייה נמנית עם מיטב יצרני היין בקוט דה נואי. הדומיין, שנוסד במקור על ידי אביו של רובר גרופייה, ז'ול בשנות החמישים, מנוהל כעת על ידי נכדו של רובר, ניקולה. הדומיין מורכב מכמעט 8 הקטר של כרמים משובחים, כולל הקטר של בון מאר, כמעט 0.5 הקטר של שמברטה קלו דה בז והקטר נוסף של לז אמורוז (הבעלים הבודד הגדול ביותר של כרם זה).
ייחוד הטרואר והכורמות
תהליך ייצור היין - ויניפיקציה
טכניקת ייצור היין גמישה ואחוז השזרות נקבע לפי הבציר ואיכותו. בימינו, עד 20% מהשזרות נשמרים לעומת 50% לפני 20 שנה, כאשר השמברטה קלו דה בז נעשה ב100% אשכולות שלמים. הענבים המיועדים מועברים למיכלי הנירוסטה ומקוררים ל-10-12 מעלות, כך שתסיסת השמרים הטבעית תתחיל רק כעבור 4-5 ימים – כדי לאפשר מיצוי נוסף של צבע מהקליפות. הטמפרטורה מותרת לעלות ל- 35 מעלות – מה שנותן צבע עוד יותר לנוזל. לאחר השרייה של 17-20 ימים הטמפרטורה יורדת ל 20-22 מעלות. אחוז העץ החדש משתנה מבציר לבציר ומ-קווה ל-קווה, 0% לבורגון הגנרי ועד 100% לגראן קרו. היינות עוברים שפייה רק פעם אחת, בדרך כלל רק שנה לאחר הבציר. היינות חוזרים למיכלים כאשר מכניסים את הבציר החדש לחבית, כך שרק בציר אחד נמצא בחבית בכל עת. היינות מבוקבקים ללא סינון.
מפות

