Francois Lamarche

Clos de Vougeot GC
Echézeaux GC
La Grande Rue GC
Nuits-St-Georges PC Les Cras
Vosne-Romanée PC Les Chaumes
Vosne-Romanée PC Les Suchots
Vosne-Romanée
Hautes Côtes de Nuits
Bourgogne Pinot Noir
Bourgogne Passe tout grains
פרופיל היקב
Francois Lamarche פרנסואה למראשה
ניקול למראשה
בורגון
תחילת המאה ה-20
11 הקטר
פינו נואר
הבחירה שלנו
סיפור היקב
דומיין למארש נוהל על ידי פרנסואה למארש יחד עם אשתו מארי בלאנש מאז מות אביו הנרי בשנת 85 עד פרישתו בשנת 2006. הכרמים היו שייכים במשותף לפרנסואה ולאחותו ז'נבייב ובנותיהם ניקול ונטלי, שהן כיום האחראיות.
ניקול אחראית על הכרמים וייצור היין, ונטלי מנהלת את ההיבטים המסחריים של הדומיין. הכרמים של הדומיין נוצר בקפידות במשך שלושה דורות של משפחת למארש, מרבית אחזקות הדומיין נמצאות בכפר וון-רומנה.
למארש הוא כיום דומיין מהשורה הראשונה, עם יינות המבטאים את עצמם דרך הטרואר שלהם ולא באמצעות כוח.
ייחוד הטרואר והכורמות
הפנינה היא חלקת המונופול "לה גראן רו", "סנדוויץ" בגודל 1.65 הקטר בין הכרמים של "רומנה-קונטי" ו-"לה רומנה" בצפון, לבין "לה טאש" בדרום. מעניין לציין כי הכרם המשובח הזה זכה לסיווג גראן קרו רק בשנת 1992 (זה לא נעשה בסיווג המקורי של שנות השלושים בגלל סיבות מיסוי …). זהו הגראן קרו השני הקטן ביותר בקוט ד'אור (הקטן ביותר הוא "לה רומנה" עם 0.85 הקטר).
לא היה קל להשיג את הסיווג מחדש בשנת 1992, מכיוון שבמשך שנים איכות היינות לא תאמו לאלה שבכרמים היוקרתיים השכנים, בעיקר בגלל ניהול כרמים רע וייצור יין. חלקות הדומיין האחרות כוללות אחזקות משובחות של גראן אשזו (Grands-Échezeaux), אשזו (Échezeaux), תתי חלקות ייחודיות של "קלו דה ווז'ו" משלושה אזורים הממוקמים בחלקים שונים של הקלו, חלקות פרמייה קרו אדירות כמו "לה מלקונסור" (Les Malconsortes), "לה סושו" (Les Suchots), "לה שאום" (Les Chaumes), "לה קרואה ראמו" (La Croix Rameau) (בתוספת לאחרונה "לה קרה" (Les Cras) בנואי סאן ז'ורז').
תהליך ייצור היין - ויניפיקציה
נדרשה עבודה קשה במשך שנים כדי להחזיר את הדומיין למסלול, והעבודה הקשה ניכרה מאז בציר 1999 ובאופן דרמטי מאז שנת 2005, שנתיים לאחר שניקול סיימה את לימודי התואר שלה באונולוגיה והצטרפה לאביה בדומיין. מאז 2006 ניקול אחראית על הדומיין והיא קיבלה את החופש לנהל את הדומיין לפי הפילוסופיה שלה.
העבודה בכרמים הפכה לאורגנית לחלוטין, ספקי החביות הוחלפו ונמצא פחות עץ חדש (מקסימום 50% עבור היינות המובחרים תלוי בבציר), והציוד ביקב עודכן בסטנדרטים מודרניים. מטרתה של ניקול היא לכבד את הטרור של כל יין ולשמור על גידול הגן המסורתי.
מפות



גלריה








