עד 20% הנחה על כל היינות באתר
5% הנחה על כל קניה 10% הנחה בקניה מעל 500 ₪ 15% הנחה בקניה מעל 1,500 ₪ 20% הנחה בקניה מעל 2,500 ₪
ההנחה תתעדכן בקופה.

Domaine Fourrier

Bourgogne Rouge
Gevrey-Chambertin VV
Gevrey-Chambertin Aux Echezeaux
Gevrey-Chambertin 1er Cru Les Cherbaudes
Gevrey-Chambertin 1er Cru Clos St. Jacques
Latricieres Chambertin Grand Cru
Griottes Chambertin Grand Cru
Morey St Denis Clos Solon
Morey St Denis 1er Cru Clos Sorbe
Vougeot 1er Les Petits Vougeot
Chambolle Musigny 1er les Gruenchers
Chambolle Musigny 1er Cru Les Amoureuses

פרופיל היקב

Domaine Fourrier

ז'אן מארי פורייה

בורגון

3 הקטר

פינו נואר

הבחירה שלנו

סיפור היקב

ז'אן מארי פורייה הוא אחד האנשים המרתקים בבורגון, הוא החל את דרכו ביקב של דרוהן באורגון ושב לבורגון כדי לעבוד עם לא אחר מאשר הנרי ז'אייר האגדי (כולל בציר 1988 המיתולוגי), והוא נחשב היום ללא ספק לאחד ממשיכי דרכו ולאחד הייננים הבכירים בבורגון.

"הגעתי למצב בו אני לא צריך לעשות כמעט דבר ביקב,ואני מתמקד כמעט ורק בעבודת הכרמים" כך אומר ז'אן מארי כאשר נשאל על עבודתו ביקב. למעשה הפילוסופיה שלו מאוד פשוטה, מינימום התערבות, מקסימום טיפוח האדמה והכרם אך תחת מעטה הפשטות והצניעות, מסתתר ידע בלתי נדלה וניסיון רב שמאפשר לו שנה אחר שנה לייצר יינות עוצרי נשימה.

 

ייחוד הטרואר והכורמות

אחזקותיו המפורסמות ביותר הן אלה בגריוט שמברטה (Griotte Chambertin) וקלו סאן ז'אק.הגפנים נטעו בין 1902 ל -1910. יינות אלה זכו כבר למעמדי ענק בקרב חובבי בורגון רציניים ברחבי העולם, והעובדה שהם מיוצרים בכמויות קטנות במיוחד אינו מקל על רכישתם.

עם זאת, כל הפורטפוליו של פורייה חולקים את אותם המאפיינים והנאמנות לטרואר בעוד שומרים על טוהר ועידון, גרמו להם להיות מבוקשים מאוד ברחבי העולם.

תהליך ייצור היין - ויניפיקציה

את חותמו של ז'אייר יהיה קשה לפספס כאשר בוחנים את תהליך העשייה של היינות. פרי טרי ועסיסי,מבנה טאני יחיד מסוגו ורבדים על רבדים של טעמים וארומות שכולם תוצאה של עבודת טרואר פנאטית. ז'אן-מארי קיבל את הדומיין מאביו עם שטח של 10 הקטר באמצע שנות התשעים בגיל 23.

יינות נהדרים מתחילים בכרם – והוא מקפיד לשמור על גפנים בריאות מטופחות ומאוזנות ובעקבות זאת מחמיר את הטכניקות הטבעיות במרתף. ז'אן-מארי הוא בעל התלהבות בלתי נגמרת למלאכת ייצור היין, ידע וניסיון מדהים שהוא שמח לחלוק עם אחרים.

מדהים שגם בימים העמוסים של תקופת הבציר הוא מוצא את הזמן למשוך מישהו הצידה כדי להצביע על משהו מעניין או להסביר צעד חשוב בפילוסופיית ייצור היין שלו.

מפות

גלריה

הריני להצהיר שאני מעל גיל

18+

להתחלת שיחה
💬 נשמח לענות לכל שאלה
שלום 👋
איך נוכל לעזור?
דילוג לתוכן