Famille Paquet
פרופיל היקב
Famille Paquet – משפחת פאקה
קאמיל פאקה, שלושת האחים למשפחת פאקה
בורגון, מאקונה
30 הקטר
פינו נואר, שרדונה
הבחירה שלנו
דניאל ליפשיץ מספר: "בהמלצתו של אטיין ז'וליין מדומיין ג'ראר ז'וליין, טעמתי את יינות היקב. בחרתי בהם בגלל הרצינות והקידמה שלהם, השינוי מאז לקיחת המושכות בידי האחים הצעירים למשפחת פאקה והצורך בעוד שגרירים ליינות המדהימים של אזור המאקונה".
סיפור היקב
הדומיין של משפחת פאקה הוקם בשנת 1980 על ידי ג׳וסלין ומישל פאקה. ההורים העבירו את אהבתם לכרמים וליין לשלושת בניהם, שבשנת 2016 לקחו בעלות על היקב, וכיום מנהלים אותו יחדיו. היקב ממוקם באיזור המאקונה, האזור הדרומי ביותר מבין אזורי היין של בורגון. אזור זה מאופיין בחלקות מישוריות יותר ותלולות פחות מאחיותיהן הצפוניות. חלקות אלו נחשפות לשמש חזקה יותר, ובשל כך הפרי בעל בשלות גבוהה וחמיצות נמוכה יותר. בבעלות הדומיין אחזקות באפלסיונים נחשבים באיזור לדוגמה: Saint-Veran ו- Pouilly-Fuisse. המשפחה שמה לה למטרה לייצר יינות בורגון איכותיים אך נגישים, המהווים תמורה מעולה למחיר.
ייחוד הטרואר והכורמות
למשפחה קשר עמוק לטרואר בדרום בורגון, והיא שמה לעצמה מטרה להציב את איזור המאקונה בשורה אחת עם האזורים הנחשבים ביותר של בורגון. הכרמים מעובדים בצורה אורגנית, עם קריצה לחקלאות ביו-דינמית ודגש על החייאת האדמה והמיקרוביום שבה.
תהליך ייצור היין - ויניפיקציה
האחים למשפחת פאקה מצהירים כי היקב עובר יותר ויותר לגישה של מינימום התערבות בתהליך יצירת היין, ומתן מקום לטרואר לבטא את עצמו בצורה מיטבית.
יינות המאקון שנועדו להיות רעננים ולהישתות צעירים מתיישנים כ-6-7 חודשים במיכלי נירוסטה בלבד כדי לשמור על רעננות היין והפרי.
יינות הסאן-וראן מתיישנים על השמרים כ-8-12 חודשים, עם 10% עץ חדש, ועוד כ-34 חודשים במיכלים נייטרלים.
יינות הפואי – פוסה מתיישנים כ-12 חודשים על השמרים, עם כ-20% עץ חדש ועוד כ-6 חודשים במיכלים נייטרלים.
הפינו נואר מיושן כ-12 חודשים בחביות עץ חדשות בלבד.