דניאל ליפשיץ מספר: "הכרתי את קלוטייר כשהיה בסטאז' אצל תיירי אלמנד, אחד מגדולי יינני עמק הרון. קולטייר פתח בקבוק והביא סגנון מיוחד שלא הכרתי בבוז'ולה לפני כן, והעסקה נסגרה במקום. יינות מיוחדים של איש מיוחד."
סיפור היקב
קלוטייר מישאל הוא נציג מובהק של הדור החדש של ייננות אורגנית וטבעית בבוז׳ולה. לאחר שעבד שנים רבות כסומלייה, החליט להקדיש את חייו ליצירת יין. תחילה התמחה בלנגדוק ביקב Clos Marie ובהמשך בצפון עמק הרון אצל ת׳יירי אלמאן הגדול מקורנס. בהמשך, רכש חלקה בדרום בורגון, באיזור בוז׳ולה. קלוטייר מאמין במינימום התערבות בתהליך התסיסה ומשקיע את רוב מרצו בכרם.
ייחוד הטרואר והכורמות
לדומיין כרמים עם גפנים בוגרות מגיל 40 וחלקן אפילו מעל גיל 100 שנה. הגפנים פונות דרומה וכך מקבלות חשיפה גבוהה לשמש, המסייעת לענבים להגיע לבשלות מיטבית, המתבטאת ביינותיו מלאי הטעם של קלוטייר. החקלאות בכרם אורגנית. האדמה עוברת עישוב רק פעם בחורף, ובשאר הזמן הטיפול בעשבייה עדין ביותר. בשל כך הכרמים של קולטייר יפים ומלאי חיים. הייבולים נמוכים ביותר, בערך 30 הקטוליטר להקטר, כדי לשמור על ריכוז הפרי.
תהליך ייצור היין - ויניפיקציה
הענבים עוברים תסיסה קרבונית (באשכולות שלמים) במשך 12 יום באשכולות שלמים לפני הסחיטה. התסיסה נעשית עם שמרי פרא. היין מתיישן לפחות כ-9 חודשים בחביות עץ משומשות ובמיכלי בטון. הבלנד (cuvée) הגבוה של היקב, Libation, מיושן 12 חודשים בחביות, 12 חודשים בבטון, ולבסוף עוד 12 חודשים בבקבוק. לפני הביקבוק, היינות לא עוברים סינון או הצללה.