Georges Roumier
Morey St Denis 1er Cru Clos de la Bussiere
Chambolle Musigny
Chambolle Musigny 1er Cru Les Cras
Bonnes Mares
Ruchottes-Chambertin
פרופיל היקב
Georges Roumier
כריסטוף רומייר
בורגון
1924
11.5 הקטר
פינו נואר, שרדונה
הבחירה שלנו
סיפור היקב
דומיין ז'ורז' רומייה נוסד בשנת 1924. באותה תקופה, רוב הייצור נמכר לסוחרים מקומיים.
עם זאת, בשנת 1945 התחיל ז'ורז' רומייה את הביקבוק בדומיין. מאז, המוניטין של השם רומייה נסק עוד יותר ויותר. בשנת 1981, כריסטוף רומייה ואביו ז'אן-מארי הפכו לשותפים לניהול משותף של הדומיין.
ייחוד הטרואר והכורמות
כיום, הדומיין משתרע על פני 11.52 הקטר בשמבול מוזיני, מורה-סאן-דני וקורטון-שרלמה ומייצר יינות עמוקים, אלגנטיים עם תחולת חיים אינסופית.
ללא ספק החלקות החשובות של הדומיין הן הפרמייה קרו "לז אמורוז" ושני הגראן קרו, בון מאר ו-מוזיני.
תהליך ייצור היין - ויניפיקציה
הענבים עוברים מיון קפדני כבר בכרם והחל משנת 2003 גם על שולחן המיונים ביקב. לרוב, הענבים מופרדים מהאשכול אך לאחרונה אחוז השזרות עולה בהתאם לחלקה ולתנאי הבציר.
המיץ עובר השרייה קרה בטמפ' של 15 מעלות ולאחר מכן התסיסה מתחילה באופן טבעי. כריסטוף נמנע משימוש מוגבר בעץ חדש ובכך יינות הוילאז' רואים בין 15-25%, הפרמייה קרו 25-40% והגראן קרו עד כ- 50%.