איטליה
איטליה היא מעין שמיכת-טלאים של איזוריות מרהיבה ומסורות מקומיות עשירות. מגוון זני הענבים הייחודיים המקשטים את איזורי היין של איטליה כמו: ברברה נביולו, הם עדות לכך. על אף שלאיטליה מסורת ייצור יין של מאות שנים, רק במאה השנים האחרונות החל גל של יצרנים היסטוריים להציב סטנדרט חדש ליינות איכות איטלקיים.
יצרני היין הוותיקים החלו למצות את המיטב מספקטרום הטעמים ומיכולות ההתיישנות של הענבים המקומיים, וכך הגיעו לאוויר העולם היינות הגדולים של איטליה, כמו ברולו וברברסקו. בין אם מדובר בייננות מודרנית או מסורתית, זנים מקומיים או בינלאומיים – סצינת היין של איטליה מעולם לא הייתה כה מרגשת.
פיימונטה |
Piedmont
פיימונטה, השוכנת בצפון-מערב איטליה, התפרסמה כמקור ליין יוצא מן הכלל עוד בתקופת האימפריה הרומית. מוניטין שזכה לחיזוק באמצע המאה ה-19 תחת שליטת משפחת סאבוי, אשר נודעה באיחוד איטליה בשנת 1861. האזור מתאפיין באקלים קונטיננטלי, ומושפע, תרבותית ואקלימית, מן האלפים המקיפים אותו.
מונטלצ'ינו|
Montalcino
מונטלצ'ינו, במחוז סיינה, ממוקם כ-80 ק"מ דרומית לפירנצה, אזור היין של טוסקנה. ברונלו, הוא השם שניתן ע״י המקומיים למה שנחשב לזן ענבים היחיד שגדל במונטלצ'ינו.