ביירזו | Bierzo
אזור ביירזו נמצא בפינה הצפון-מערבית של אזור היין קסטייה-אי-לאון, הגובל בגליסיה שבספרד. מבחינת הכרמים, מחולק האזור לשניים – ביירזו אלטו, בו נמצא שטח הררי עשיר במינרלים וגפנים נטועות בטרסות, וביירזו באחו, מישור רחב ועשיר בצמחייה.
ביירזו קיבלה מעמד של DO (אזור יין מוכרז ומוגן) ב-1989, ובשנים האחרונות חווה צמיחה בפופולריות הודות לאלווארו פאלאסיוס מפריוראט, אשר החל לייצר יין באזור. קירבתה של ביירזו אל האוקיינוס האטלנטי משפיעה על האקלים באזור, והוא קר וגשום יחסית לאזור. עם זאת, רכס הרים מצפון מגן על הכרמים ומסייע ביצירת אקלים אידיאלי לגידול ענב המנסיה המקומי, ממנו מייצרים יינות אדומים במגוון של סגנונות, מקלילים ובהירים לשתייה מוקדמת ועד ליינות אינטנסיביים ומורכבים, המתאימים ליישון, כמו אלו של ראול פרז.
בשל הרכב האדמה הייחודי בביירזו, היינות נהנים מאופי מינרלי מובחן, המעניק לטעמי הפרי המרוכזים אלגנטיות. באזור מיוצרים גם יינות לבנים מענבי הדונה ביאנקה, גודייו והפאלומינו. יש מעט ייצור של יינות רוזה, בהם מחוייבים היצרנים לכלול לפחות 50% מענב המנסיה בבלנד. כמו באזורים רבים בספרד, מקוטגלגים היינות על-פי זמן היישון, בדגש על השהייה בחביות עץ.
Raul Perez
ראול פרז
ראול נולד בביירזו (Bierzo) לשושלת מאצולת עולם היין הספרדי. משפחתו היא הבעלים של יקב מפורסם בעיר הולדתו, שם הוא מייצר יין באחוזת משפחתו מאז שהיה נער. ראול החליט ללמוד ייננות ואונולוגיה, והחל לעבוד בעסק המשפחתי. בצירו הראשון היה בשנת 1994. בשנת 2003 עזב את עסקיו המשפחתיים ויצא לפרויקטים משלו בביירזו, מונטריי (Monterrei) וראיאס באישאס (Rías Baixas), בהם הוא מייצר יינות בעלי אופי ייחודי.