שמפיין | Champagne

באזור היין הצפוני ביותר בצרפת, מיוצרים המבעבעים הטובים ביותר בעולם. נהוג לחשוב כי בשנת  1668 גילה הנזיר דום פריניון את השיטה המסורתית לייצור יין מבעבע ומאז היא נפוצה ברחבי העולם. בשמפיין קיימים שלושה אזורי גידול כרמים מרכזיים: קוט דה בלאנז, וואלה דה לה מארן ומונטאן דה רמז.

 

בייצור שמפנייה מותר להשתמש רק בשלושה זני ענבים: השרדונה הלבן, המעניק פרי ורעננות, ופינו נואר ופינו מונייה האדומים, המעניקים שדרה וגוף. בשל האקלים הקר בשמפיין, הבשלת הענבים היא אתגר מרכזי. על כן, נהוג לעיתים לייצר "בלנד" משניים או שלושה מן הזנים, ואף בין בצירים שונים, כדי ליצור איזון בטעם ובמרקם. שמפניות המיוצרות מבלנד של מספר בצירים מכונות NV – Non Vintage. בשנים טובות במיוחד מיוצרות שמפניות וינטאג'.

 

בשמפיין יש כ-15,000 מגדלים וכ-290 יצרנים. בעבר, מכרו המגדלים את תוצרתם ל'בתים' הגדולים אשר שאפו לייצר שמפניה איכותית וקונסיסטנטית הנושאת את אופי הבית. כיום, יותר ויותר מגדלים שומרים לעצמם לפחות חלק מן הענבים ומייצרים שמפניה המכונה 'שמפניית מגדלים', הנחשבת איכותית במיוחד בשל הקשר הבלתי אמצעי של היינן עם הענבים שבכרם.

Delamotte

דלמוט

יקב דלמוט הוקם בשנת 1760, והוא אחד מן האחוזות הוותיקות בחבל שמפיין. היקב ממוקם באפלסיון מניל-סור-אוז׳ה שבקוט דה בלאן, אחד האזורים היוקרתיים בשמפיין. רוב חלקות הבית הן גראן-קרו והיקב ידוע בזכות הבלאן דה בלאן שלו, נון-וינטאג' (NV) ווינטאג׳ כאחד.

הריני להצהיר שאני מעל גיל

18+

להתחלת שיחה
💬 נשמח לענות לכל שאלה
שלום 👋
איך נוכל לעזור?
דילוג לתוכן