שאבלי| Chablis

היינות באפלסיון שאבלי עשויים מזן אחד: שרדונה. האפלסיון מחולק לארבעה תת אפלסיונים:

 

פטיט שאבלי

שאבלי

שאבלי פרמייר קרו
שאבלי גראנד קרו

 

יינות שאבלי הם יינות לבנים המתאפיינים בטוהר אלגנטיות ומינרליות שלהם. זן השרדונה באפלסיון שאבלי ייחודי מאוד בשונה מכל מקום אחר.

הסיבה לכך טמונה בתת-קרקע בת 150 מיליון שנה, המאפשרים לשרדונה -תנאים אידיאליים, המאפשרים לו להגיע לאיזון טוב בין רמות הסוכר והחומציות שלו. כיום השטח הנטוע בשאבלי הוא כ-5,800 דונם.

 

ב-1955, לאחר משבר "phylloxera"  במאה ה-19 שהרס את רוב הכרמי צרפת, ולאחר שתי מלחמות עולם, האפלסיון שאבלי כיסה לא יותר מ-550 דונם של גפן.

 

למרות זאת, עדיין לא נטועים כרמים בכל השטח המוגדר תחת האפלסיון: השטח המתוחם כולל 6,800 דונם הנפרש לאורך עמק הסריין, הנהר העובר מדרום לצפון וזורם לליון.

Pattes Loup

תומס פיקו

דומיין פאט לו בראשות תומה פיקו הוא אחד הדומיינים המרגשים ביותר שיצאו משאבלי בשנים האחרונות (Pattes Loup פירושו "כפות זאב").
תומה פיקו התחיל את הדומיין הזעיר בכפר קורז'יס בשנת 2005, מעט מחוץ לכפר שאבלי, תחת חסותם של חבריו ויצרני העל האורגניים משאבלי, אליס ואוליבייה דה מור.

Patrick Piuze

פטריק פיוז

בתוך זמן קצר, פטריק פיוז הפך מלהיות מנהל בר יין במקום הולדתו, קוויבק לאחד הייננים המדוברים והמוכשרים בשאבלי.
בשנת 2008, לאחר שעבד אצל אוליבייה לפלייב ודומיין ז'אן-מארק ברוקאר, פטריק החל את הפרויקט העצמאי שלו. 
 

הריני להצהיר שאני מעל גיל

18+

להתחלת שיחה
💬 נשמח לענות לכל שאלה
שלום 👋
איך נוכל לעזור?
דילוג לתוכן