עד 20% הנחה על כל היינות באתר

10% הנחה על קניה מעל 1,000 ₪     15% הנחה בקניה מעל 2,000 ₪ 20% הנחה בקנייה מעל 4,000 ₪

ההנחה תינתן בקופה.

בורגון | Bourgogne

עבור רבים, בורגון שבצרפת היא היהלום שבכתר בכל הנוגע ליינות איכות. האזור מפורסם בזכות יינות שרדונה ופינו-נואר, המקבלים ביטויים מגוונים בהתאם לתנאים הגיאוגרפיים, האקלימיים והתרבותיים השונים המאפיינים את המקום בו הם מיוצרים. נהוג לחלק את בורגון לחמישה אזורי יין מרכזיים: שאבלי בצפון, קוט דה נואי וקוט דה בון במרכז והשאלונייז והמאקונייז בדרום. 

שיטת דירוג האיכות של בורגון שמה בקידמת הבמה את הכרמים, ומדגישה את אופייה הייחודי של כל חלקה. היצרנים נתפסים כמי שעוזרים ליין להציג ביטוי מלא ושלם של הטרואר. כשחושבים על בורגון – חושבים על טרואר – ואכן, ברחבי האזור ניתן למצוא 100 אפלסיונים שונים! 

 

מקורו של השרדונה, אולי הענב הלבן המפורסם ביותר בעולם, בבורגון. הענב המופלא והורסטילי הזה, מ היטב ליישון בחבית וניתן לייצר ממנו יינות מורכבים ועמוקים, בעלי פוטנציאל יישון של עשורים. לצד זאת, רבים מיינות השרדונה בבורגון, משאבלי ועד המאקונייז, מתאימים לשתייה דווקא כשהם צעירים. לפני הביקבוק, מתבגרים היינות במיכלי נירוסטה, המדגישים את האופי הפירותי שלהם ומשמרים את רעננותם. היינות הלבנים המעוטרים ביותר בבורגון מגיעים מן הקוט דה בון, בו שוכנים שלושה אפלסיונים בעלי מורשת ייצור יין לבן ארוכת שנים: מרסו, פוליני-מונרשה ושאסאן-מונרשה. 

 

באפלסיונים אלו שיטת דירוג הכרמים מגיעה למלוא ביטויה: 

באזורים השטוחים יותר, יסווגו היינות כ"בורגון בלאן" גנרי.

במעלה המדרונות הענבים מזוהים לפי הכפר/אפלסיון אליו הם שייכים. 

במרכז המדרונות שוכנים הכרמים האיכותיים ביותר, הזוכים לדירוג "פרמייה קרו" (Premier Cru) או "גראן קרו" (Grand Cru)

 

היינות האדומים הגדולים של בורגון מגיעים מן הקוט ד'אור, ובעיקר מן הקוט דה נואי, המורכב משורה של כפרים, למשל: ז'ברי-שמברטה (Gevrey-Chambertin), שמבול-מוזיני (Chamboll-Musigny), וון-רומאנה (Vogn-Romanee) בהם מיוצרים יינות פינו נואר משובחים, מן הטובים ביותר בעולם. בקוט דה בון נמצאים עוד שני כפרים חשובים, וולניי (Volnay) ופומאר (Pommard), אשר נמצאים סמוך זה לזה אך יינותיהם אופי שונה במובהק: היינות הקטיפתיים והאלגנטיים של וולניי לעומת היינות הבנויים והמחוספסים של פומאר.

 

בורגון היא מגרש משחקים מרגש לאוהבי יין הרפתקנים. עלייתו של דור חדש של ייננים, הנשענים על מסורת הייצור עליה גדלו ובמקביל מטמיעים תפיסות חדשות, הביאה משב רוח רענן לאזור כולו.

Benoit Ente

בנואה אנט

בנואה אנט הוא אחיו הצעיר של ארנו אנט, אחד מיצרני השרדונה המוערכים בעולם. בנואה קיבל את אחזקות הכרמים המעולים שברחבי האפלסיון היוקרתי פוליני-מונרשה בירושה מסבו ומדודתו. בתחילת הדרך נהג לייצר יינות עשירים ועוצמתיים, ולא חסך בשימוש בחביות עץ חדשות. היום בנואה אנט יוצר את אחד הביטויים הטהורים והאלגנטיים ביותר של שרדונה, בבורגון ובכלל.

Domaine Jean-Marc Millot - ייננים

Jean-Marc Millot

ז'אן מארק מיו

הדומיין המשובח שוכן בכפר נואי סאן ז'ורז' ובעל אחזקות בחלקות במגוון כרמים מרשימים בקוט דה נואי שבבורגון, כמו: הפרמייה קרו “סושו" (“Les Suchots”) אשר נמצא בוון רומנה; ועוד 3 אחזקות חשובות בגראן קרו: אשזו (Echezeaux), קלו דה ווז'ו (Clos De Vougeot) וגראן אשזו (Grands Echezeaux). החל מבציר 2017 החלה אליקס מיו לבקבק בנפרד את תת החלקה "אשזו דו דסו" לצד האשזו הרגיל. 

Paul Pillot

פול פיו

דומיין פול פיו הוקדם בשנת 1900, על ידי ז׳אן בפטיסט פיו, שהיה סוחר חביות עץ והחליט להתמקד באופן מלא בייצור יין. במשך השנים היקב נשאר בבעלות משפחתית והרחיב עוד ועוד את אחזקותיו. בשנת 1968 נרכשו חלקות יוקרתיות באפלסיון שאסאן מונרשה. ת׳יירי פיו – דור 4 לייננים במשפחה. ת׳יירי, הביא ליקב גישה של מינימום התערבות ומירב תשומת הלב בעבודה בכרמים. התוצאה – יינות אלגנטיים וטהורים.

Marquis d'Angerville

מרקיז ד׳אנז׳רוויל

מרקיז ד׳אנז׳רוויל הוא אחד היקבים הוותיקים והמוערכים ביותר בבורגון. היינן הנוכחי גיום ד׳אנז׳רוויל, הוא נכדו של  המרקיז ד׳אנז׳רוויל, שהיה חלוץ בייצור יין מכרמי האחוזה (Estate Bottled Wine). פרקטיקה זו נחשבה חדשנית עד לשנות ה-20 של המאה הקודמת. היקב מתגאה בכרמיו האיכותיים ובכורמות מינימליסטית הנותנת ביטוי לטרואר. ענבי הפינו נואר מ-Clone ייחודי הנושא את השם Pinot d'Angerville. 

Domaine Alain Chavy

אלאן שאבי

משפחת שאבי מתגוררת בכפר פוליני-מונרשה למעלה מ-200 שנים, ומפורסמת בזכות ייצור עקבי של יינות בורגון לבנים, אלגנטים ואיכותיים. אלאן ואחיו עבדו עם אביהם ז'ראר ביקב המשפחתי עד פרישתו בשנת 1994. האחים המשיכו לעבוד יחדיו עד שנת 2003, אז החליטו לצאת לדרכים נפרדות.​ אלאן שאבי הקים יקב עצמאי במרתף תת-קרקעי חדש לגמרי, שהוא אחד מהבודדים בכל פוליני מונרשה. בבעלות היקב 7 הקטר של כרמים.

Domaine Matrot

ת'יירי מאטרו

דומיין מאטרו, השוכן בכפר היוקרתי מרסו שבקוט ד׳אור, הוקם בשנת 1835 ונשאר בבעלות המשפחה כ-6 דורות, עד היום. היקב מנוהל על ידי ת׳יירי ופסקל מאטרו, שהביאו את היקב לגדולה בשנות ה-90 וה-2000, יחד עם בנותיהם אדל ואלסה. דומיין מאטרו קבע סטנדרט חדש בבורגון ליינות לבנים עשירים ומלאי אופי.

Robert Groffier

ניקולס גרופייר

משפחת גרופייה נמנית עם מיטב יצרני היין בקוט דה נואי. הדומיין, שנוסד במקור על ידי אביו של רובר גרופייה, ז'ול בשנות החמישים, מנוהל כעת על ידי נכדו של רובר, ניקולה. הדומיין מורכב מכמעט 8 הקטר של כרמים משובחים, כולל הקטר של בון מאר, כמעט 0.5 הקטר של שמברטה קלו דה בז והקטר נוסף של לז אמורוז (הבעלים הבודד הגדול ביותר של כרם זה).

Domaine Rapet

וינסנט וסילבט ראפט

דומיין ראפה מציג תיעוד מדוייק החל מתחילת המאה ה-17 בכפר פרנו ורז'לס, שממוקם בדיוק מול קורטון. היקב נחשב לאחת הקלאסיקות הגדולות של האיזור עם ייננות מהודקת ויינות שמתיישנים נפלא.
הקורטון שארלמה נבצר מכרמים בעלות חשיפה מערבית בגבעה הסלבריטאית מה שנותן אופי קריר יותר ליינות ותורם להתיישנות הנפלאה שלהם. הדומיין המשפחתי בעל היסטוריה של כמעט שלוש מאות שנים.

Domaine de la Cras

מארק סויארד

בשנת 2013 רכשה העיר דיז'ון שטח חקלאי בן 160 דונם בשם "דומיין דה לה קרה", שנמצא ממש מחוץ לגבולות העיר.

לאחר שנבחר מארק סויארד, ניתנה לו האפשרות לחיות בדומיין, לעבוד את הכרמים, לייצר ולמכור יינותיו – בתנאי שישלם "שכר דירה" שנתי של 2000 בקבוקים בשנה לעיר דיז'ון. מארק במקור מהז'ורה אך ממשפחה שאינה מייצרת יינות, ועבד כמנהל הכרמים אצל ז'אן איב ביזו מדומיין ביזו האגדי, ועבד איתו במרתף גם כן כדי ללמוד את תהליך הייצור. מארק התאים את אותה הפילוסופיה שלמד אצל ז'אן איב ביזו ל-"דומיין דה לה קרה".

 

Domaine Hudelot Noellat

צ'רלס ואן קאניט

יינות דומיין הודלו-נואלה הם מהטובים ביותר בבורגון מזה דורות. הדומיין נוהל על ידי אלאן הודלו-נואלה במשך למעלה מ 30 שנה עד 2007, אז אלאן מלאו לו 67 שנים. בשנת 2008 הוא פרש כאשר נכדו, שארל ואן קאנה, סיים את לימודי היין באוניברסיטת דיז'ון ובשלב הבא והשתלט על הדומיין.
מאז 2005 אלאן נעזר בוינסנט מונייה, שממשיך לעבוד עם שארל גם היום. הדומיין הפנטסטי הזה הצטיין עוד יותר מלהיות אחד הטובים בכל הקוט ד'אור, כאשר היינות המובחרים שלו – רישבורג, רומנה סאן ויווה, לה מלקונסורט, לה בומונט ולה סושו זוכים למעמד על באפלסיון, אהובים על מבקרי היין וחובבי בורגון בעולם.

Clos des Lambrays

ז'אק דוואז'

הדומיין הוקם בשנת 1363 אולם רק בשנת 1981 החלקה סוף סוף דורגה כגראן קרו. האחוזה נרכשה בשנת 1996 על ידי משפחת פריון ומאז חלו שינויים דרמטיים שהובילו לעלייה באיכות, שטח החלקה 8.8 הקטר.
לדומיין גם אחזקות בחלקות פרמייה קרו ווילאז’ במורה סאן דני, ומאז 1993, שני כרמי פרמייה קרו בפוליני מונרשה – Les Folatieres, Clos du Cailleret, שנרכשו מדומיין שארטרון.
קלו דה למברה ידוע כאחד הטרוארים המרתקים בבורגון עם ריכוז, מינראליות, מורכבות ומבנה שמוצאים רק אצל הגדולים ביותר. זוהי חלקה ייחודית בשטח גודלה ופריסתה לאורך המדרון יוצרים מגוון מיקרו טרוארים שחוברים יחדיו ומנפקים יין מרתק.
 

Georges Mugneret-Gibourg

מארי כריסטין ומארי אנדרה מאולו מוגנרט

הטאץ' הנשי של וון רומנה.
המשפחה התיישבה בוון-רומנה בשנת 1930 וכעת הדומיין מנוהל על ידי הדורות השלישיים, מארי-כריסטין ומארי-אנדרה, שחולקות אותה תשוקה לגפן ויין, שכמובן הפכו לסמל בבורגון הפטריארכלית. מאז מותו של ד"ר מוניירה, בנותיה של ז'אקלין, מארי אנדרה ומארי כריסטין אחראיות על הדומיין.
לצידן של מארי-כריסטין ומארי-אנדרה עובד צוות שלם ב- 8 הקטר הכרמים שלהן הפרוסים על 9 אפלסיונים שונים. היינות מתיישנים כ- 18 חודשים בחבית לפני בקבוק. מארי-כריסטין ומארי- אנדרה עושות יינות עם כבוד לפינו נואר, יינות עדינים ומסורתיים אשר שומרים על טוהר הפרי והרעננות שבענבי הכרמים הללו.

Domaine Hubert Lamy

אוליבייה לאמי

משפחת לאמי עובדת את הכרמים בכפר סאנט-אובה(Saint Aubin) בבורגון מאז שנת 1640.
קשה לחשוב על יינן נלהב, בעל ידע ועבודה קשה כאוליבייה לאמי. המשפחה והדומיין ממוקמים בכפר סאנט-אובה, במרחק קצר מהכרמים הנרחבים של הדומיין הפרוסים סביב הכפרים שסאן-מונרשה, פוליני-מונרשה וסאנט-אובה.
 

Coche-Dury

רפאל קוש

קוש מאמין בתוקף כי היינות הלבנים של בורגון צריכים להיות בעלי אנרגיה ומתח, ולעולם הם אינם מהבשלים או הגבוהים ביותר באלכוהול מבין יצרני העל של בורגון. החומציות האדירה שלהם, המסתתרת לעתים קרובות בתוך העומק והשפע העוזר להם להתיישן בצורה כה מוצלחת. אף על פי שייצורם מוגבלים ביותר, כל סיכוי לטעום את היינות של קוש-דורי מבטיח הצצה נדירה לעבודת כרמים אולי הטובה ביותר שנראתה בבורגון לאורך ההיסטוריה.

Arnaud Ente

ארנו אנטה

אין ספק שארנו אונט הוא ה-כוכב של החצי עשור האחרון בבורגון. ארנו ואשתו, מארי-אודיל, עובדים בעיקר בעצמם בכדי ליצור מגוון מדהים של יינות בורגון לבנים עם כמויות מיניאטוריות, ממרסו ופוליני-מונרשה.. דיוק, טוהר, אלגנטיות ועדינות הם המתארים הטובים ביותר לסגנון של ארנו, כל גפן מטופחת בקפידה בכל שלב של המחזור השנתי, וכל טרואר זוכה לאותו טיפול ללא שוני. אפילו "יינות הכניסה", האליגוטה והבורגון בלאן מראים את העושר והמורכבות ונטעמים כמו יינות פרמייה קרו. ​

Francois Lamarche

ניקול למראשה

דומיין למארש נוהל על ידי פרנסואה למארש יחד עם אשתו מארי בלאנש מאז מות אביו הנרי בשנת 85 עד פרישתו בשנת 2006. הכרמים היו שייכים במשותף לפרנסואה ולאחותו ז'נבייב ובנותיהם ניקול ונטלי, שהן כיום האחראיות.
ניקול אחראית על הכרמים וייצור היין, ונטלי מנהלת את ההיבטים המסחריים של הדומיין. הכרמים של הדומיין נוצר בקפידות במשך שלושה דורות של משפחת למארש, מרבית אחזקות הדומיין נמצאות בכפר וון-רומנה.

Gerard Julien

אטיין ז'וליאן

אטיין ג'וליאן הוא אחד הכוכבים העולים של בורגון לאחרונה. הדומיין יושב בכפר הפחות ידוע בשם Comblanchien שנמצא בין בון(Beaune) ו- נואי סאן ז'ורז(Nuits St Georges), אחד הכפרים בקוט דור שלעיתים פוסחים עליו מבלי לשים לב.
משפחתו של אטיין התיישבה במקום לפני למעלה מ -140 שנה, כאשר פרנסואה קסאבייר ג'וליאן רכש שם את הכרמים הראשונים שלו. הדומיין הגדיל את אחזקותיו לאחר מלחמת העולם השנייה על ידי בנו של פרנסואה ארמנד.

Domaine Bernard Moreau

אלכסנדר ובנואה מורו

הדומיין הנהדר יושב בשסאן מונרשה, ושורשיו חוזרים ל- 1809 כאשר אוגוסט מורו בנה את מרתפו הראשון. מרבית 14 ההקטר של הדומיין (מתוכם תשעה בבעלות) נשתלו על ידי מרסל מורו בשנות השלושים. ברנאר מורו, אביהם של אלכס ובנואה המנהלים כיום את הדומיין, קיבל לידיו את הכרמים והמרתף בראשית שנות השישים בגיל 14 שנים (!), אך בשנות השבעים כבר הבטיח לעצמו את המוניטין של הדומיין.

Domaine Launay-Horiot

קאסבייר הוריו

סיפורו של קסאבייר הוריו , הבעלים וכיום היינן של דומיין “לאונה הוריו”, הוא דרמה המורכבת מסכסוך משפחתי, תאוות בצע, תשוקה, עורכי דין ותיק בית משפט שנמשך 11 שנים, בשילוב עם הירושה הצרפתית הבלתי אפשרית וחוקי המס וערך השוק הסטרטוספרי של כרמים בבורגון בשני העשורים האחרונים.

Domaine Jean-Yves Bizot

ז'אן איב ביזוט

קשה לחשוב על דומיין קטן וייחודי יותר מ-ביזו. כיום הדומיין בעל 3.5 הקטר ומייצר מעט יותר מ- 10,000 בקבוקים תחת 10 אפלסיונים שונים.
בבצירים פחות ברי מזל אצל ז'אן איב (כמו 2010, 2012) – סך הייצור מסתכם בכ -5,000 בקבוקים בלבד. אבל מה שהפך את הדומיין הזה למיוחד כל כך שהעניק לו מעמד של "פולחן" הוא הפילוסופיה שעומדת מאחורי בעליה ויוצר היין, ז'אן איב ביזו. ז'אן איב, שהיה גיאולוג ואז אונולוג החל לעבוד בדומיין בשנת 1993 והבציר הראשון שלו היה 1995.

הריני להצהיר שאני מעל גיל

18+

להתחלת שיחה
💬 נשמח לענות לכל שאלה
שלום 👋
איך נוכל לעזור?
דילוג לתוכן