עד 20% הנחה על כל היינות באתר
5% הנחה על כל קניה  10% הנחה על קניה מעל 500₪     15% הנחה בקניה מעל 1,000₪ 20% הנחה בקנייה מעל 2,500₪
ההנחה תתעדכן בקופה.

Raúl Pérez

Godello Anfora

Ultreia St Jacques
La del Vivo
La Vitoriana
Las Gundinas
El Rapolao
La Poulosa
Las Gundinas
La Vitoriana
Rara Avis Prieto Picudo
Ultreia Douro

פרופיל היקב

Raul Perez  – ראול פרז

ראול פרז

ביירזו, צפון מערב ספרד

מנסיה, באסטרדו (טרוסו), גראנצ'ה טינטונרה, גודייו ודונה בלאנקה

הבחירה שלנו

דניאל ליפשיץ מספר: היכולות של ראול פרז, הייננות האותנטית, הרגש והעוצמות שהוא מביא לא משאירים ברירה לאף יבואן יין בעולם, כאשר האפשרות מתקיימת. היינות של ראול פרז הם אולי התמורה הטובה ביותר בעולם היין כיום.

סיפור היקב

ראול פרז הוא יינן יוצא דופן. דמותו אפופת מסתורין וזאת בשל היותו אדם דינמי ויצירתי, נפש חופשייה שאינה מפסיקה להשתנות, לחדש ולהפתיע. לואי גוטיירז, האיש של רוברט פארקר בספרד, אמר עליו:
“Raúl is a free spirit, he does and doesn’t do, he goes from place to place, he doesn’t stop inventing, he doesn’t stop creating, he doesn´t stop tasting, he changes and changes again and again…”
ראול נולד בביירזו (Bierzo) לשושלת מאצולת עולם היין הספרדי. משפחתו  היא הבעלים של יקב מפורסם בעיר הולדתו, שם הוא מייצר יין באחוזת משפחתו מאז שהיה נער. ראול החליט ללמוד ייננות ואונולוגיה, והחל לעבוד בעסק המשפחתי. בצירו הראשון היה בשנת 1994. בשנת 2003 עזב את עסקיו המשפחתיים ויצא לפרויקטים משלו בביירזו, מונטריי (Monterrei) וראיאס באישאס (Rías Baixas), בהם הוא מייצר יינות בעלי אופי ייחודי.
במשך השנים הרחיב ראול את פעילות היקב, ויצר פרויקטים משותפים ברחבי העולם, ביניהם עם חברו דירק ניופורט בפורטוגל, עם אלאן גראיו האגדי בביירזו ועם חברו הטוב ביותר ושותפו, רודריגו מנדז, בגליסיה.
הפרסים של היקב:
בשנים האחרונות זכה ראול פרז לשבחים רבים מכמה ממבקרי היין החשובים בעולם. 
  • 2014 נבחר לתפקיד יינן השנה על ידי Der Feinschmecker.
  • 2015 זכה בתואר היינן הטוב בעולם מ- Bettane+Desseauve. 
  • 2019 הופיע על שער מגזין Decanter בגליון שכותרתו: "האם ראול פרז הוא היינן הטוב בעולם?"

תהליך ייצור היין - ויניפיקציה

ראול אוהב לעבוד עם זנים מקומיים, מהם הוא מייצר מגוון של יינות לבנים ואדומים, הנעים מיינות "בסיסיים" מלאי פרי ורעננות, ועד ליינות עוצמתיים, המופקים מן הכרמים הבוגרים יותר, ומצריכים מספר שנים בבקבוק כדי לגלות את אופיים הייחודי. כמות הבקבוקים הקטנה משקפת את הסינון הקפדני של הפרי המשובח ביותר. ראול משתמש בשיטות מסורתיות ומייצר יין בגישת "מינימום התערבות" המבקשת לחשוף את הייחוד של הזן והטרואר. בכמה מיינותיו האדומים מאפשר ראול התפתחות של שכבת שמרים הנקראת "פלור" בתוך החבית. כך היינות מפתחים את מורכבותם בתהליך ההתיישנות, מבלי להוסיף סולפיטים כלל.

ייחוד הטרואר והכורמות

ראול רכש כרמים בעלי גפנים בוגרות באתרים נבחרים בביירזו.זן הענבים המוביל של ביירזו ליינות אדומים הוא Mencía (מנסיה), אך פרז מייצר גם יינות לבנים מדהימים מזנים מקומיים כמו גודייו (Godello) ודונה בלאנקה (Dona Blanca). הוא הצהיר כי "ביירזו היא טרואר עם פוטנציאל ענק לספק יינות לבנים מובילים". העבודה בכרם גם היא בגישת מינימום התערבות, וראול מבקש להבין היטב כל פיסת אדמה ומיקרו אקלים ולכבד את זמן ההבשלה הייחודי של כל זן. 

מפות

גלריה

הריני להצהיר שאני מעל גיל

18+

להתחלת שיחה
💬 נשמח לענות לכל שאלה
שלום 👋
איך נוכל לעזור?
דילוג לתוכן