ביקשנו מ-3 שפים לבחור את היין שלהם לשולחן החג וליצור בהשראתו מתכון למנה חגיגית שכיף להגיש לאורחים. התוצאה? תתכוננו לארח גם בפסח (:
היין שבחרתי: As Sortes של רפאל פאלאסיוס
יין לבן, עשיר ומלא, שמתאים בצורה מושלמת לשולחן החג. מיוצר מענבי גודיו מקומיים מכמה חלקות קטנות באזור גאליסיה שבספרד. ארומטיות מפעימה של תפוחים בשלים ואשכולית אדומה ולצידה חמיצות מרעננת ומינרליות עוצמתית.
המנה שרקחתי: גספצ'ו עגבניות וסברס קיצי
מנה מרעננת וקלה להכנה שמפתיעה בעומק הטעמים שלה. החמיצות של העגבניות מתכתבת נהדר עם החמיצות של היין, ומכינה את החך למנות הבאות. הסברס משלים בפה את הספקטרום הארומטי של היין ונותן טוויסט טרופי. בקיצור, חלום ספרדי.
כמות מנות: 4
מצרכים:
750 גר' שרי אדום
250 גר' סברס ללא קליפה
5 שיני שום עם הקליפה
2 כפות חומץ פדרו חימנז
1/4 כוס שמן זית איכותי
1 פלפל צ׳ילי ירוק שלם
מלח
הכנה: טוחנים הכל יחד בבלנדר טחינה ארוכה (8-9 דק) מעברים דרך מסננת דקה ומצננים. מומלץ להגיש בקעריות עמוקות או בכוסות שוט. ניתן לזרות מעל מעט צ'ילי קצוץ. בתיאבון!