בורלוטו הוא אחד היקבים ההיסטוריים ביותר של פיימונטה. ג'ובאן בטיסטה בורלוטו החל לבקבק ברולו בשלהי 1800, והקדים אפילו את הברולו מונפורטינו של ג'אקומו קונטרנו. הוא רכש חלקות ראשוניות בשניים מהכרמים המפורסמים ביותר באזור, קאנובי ו-מונביליירו, והכין ארבעה יינות ברולו: מונביליירו, קאנובי, אקליבי (בלנד של קרו שונים מורדונו) וברולו. המשותף לכל היינות הללו הוא מרקם סוריאליסטי וארומטיות על גבול הבתוליות.
בשנת 1968 קיבלה לידיה מרינה בורלוטו את המושכות לניהול היקב לאחר מות אביה, והיא בת 17 בלבד. כיום בנה פאביו משמש היינן הראשי ומהווה דור חמישי למורשת היקב המפוארת.
ייחוד הטרואר והכורמות
המשפחה מחזיקה בכ-14 חלקות שונות המתפרסות על פני 16 הקטר. מחציתם ממוקמים באזכורים הגיאוגרפיים המפורסמים של בארולו. המאופיינים בסלע חוואר ובקומפלקס של משקעים עדינים: תערובת של חימר, סחף וחול עם רכיב אבן גיר חזק וצבע אפור-כחול, שנוצר לפני 7-11 מיליון שנה.
השפעת הטרואר על היין מביאה לטעם עדין, בשלות מושלמת של הטאנינים עם נוכחות חדה אך לא אגרסיבית, ועדינות בעלת אורך רך במיוחד.
תהליך ייצור היין - ויניפיקציה
"אנו יורשים מהעבר את ערכי המסורת שייחדו את עבודתנו מאז ומתמיד; ומוסיפים לפרש ולהעצים את הנסיבות שהעונה, הכרם והבציר מביאים לנו. כך נולד היין שלנו".
בין כרמי הברולו בעלי התיישנות קצרה יותר, מייצר פאביו את הלאנגה נביולו הפנטסטי שלו. בנוסף, גם ברברה ד'אלבה מגפנים ב-ורדונו ו-רודי, דולצ'טו רענן במיוחד שמותסס עם למעלה מ-50 אחוז מהשזרות, ויין מהענב המקומי, פרייזה, שנחשב לאחד מהטובים ביותר שניתן למצוא בפיימונטה, ופלאברגה האדום אשר שמורים לו יכולות קסם היסטוריים. הכרמים גם הם ב-ורדונו.
תהליך ייצור היין כולל שיטות ידניות וקיומיות בגידול הגפנים, שימוש בחביות גדולות, עבודת מרתף עדינה וסבלנות אינסופית.